Click Here To Visit Us


Ημερολόγιο για όλα μας τα events!
 

Ποιοι είναι οι Athens Swing Cats

Οι Athens Swing Cats είναι μαθητές του διάσημου χορογράφου Ryan Francois και διδάσκουν χορούς των δεκαετιών 1920-50 επαγγελματικά απο το 2008 με έδρα τους της Αθήνα.

Απο το 2013 διδάσκουν συχνά στο εξωτερικό καλεσμένοι απο αναγνωρισμένες οργανώσεις και Φεστιβάλς (Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Αττάλεια, Αγκυρα, Λευκωσία ).

Το 2008 όταν ο Ben & η Josephine εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα ερχόμενοι απο τη Βρετανία τους έκανε μεγάλη εντύπωση το οτι η Lindy Hop σκηνή ήταν παντελώς άγνωστη σε όλους. Εκτοτε, έβαλαν σκοπό τους να αλλάξουν την κατάσταση ριζικά! Δημιούργησαν αμέσως τους Athens Swing Cats (την πρώτη Lindy Hop ομάδα στην Αθήνα), κι έθεσαν ως στόχο τους να μοιραστούν την αγάπη τους και τη γνώση τους για την μουσική, την αισθητική και φυσικά τον αυθεντικό χορό της Swing εποχής με όσους παραπάνω Ελληνες γίνεται. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε μία πολύ δυνατή Swing σκηνή στην Αθήνα.

Απο το 2013 μέχρι και σήμερα, ο Ben κι η Josephine έχουν την τεράστια τιμή να προπονούνται εντατικά με τον μεγαλύτερο δάσκαλο, χορευτή & χορογράφο του Broadway και του West End, τον ''3ο γιό'' του Frankie Manning, τον Ryan Francois. Οι εμπειρίες που αποκτούν δίπλα του τους εχουν βοηθήσει στην βαθειά κατανόηση του Lindy Hop & είναι μεγάλη τους χαρά το οτι μοιράζονται αυτήν την ανεκτίμητη γνώση στην Ελλάδα με όλους τους μαθητές των Athens Swing Cats.
______________________________________

Οι Athens Swing Cats έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να μεγαλώσουν την Swing κοινότητα της Αθήνας κι εώς τώρα έχουν καταφέρει:

- Να εμφανιστούν LIVE πολλές φορές τόσο στα Ελληνικά οσο και στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

- Πρωταγωνιστήσουν σε αρκετά μουσικά video clips για swing συγκροτήματα και σε μεγάλη τηλεοπτική διαφήμιση

- Παρουσιάσουν χορογραφίες στη σκηνή δίπλα σε Διεθνή καλλιτέχνες

Για την λίστα με τις συνεργασίες μας δείτε εδώ.
__________________________________________

Ben
Με καταγωγή από τη Σκωτία, ο Ben ξεκίνησε να χορεύει Lindy Hop το 2003 στο Εδιμβούργο όντας μέλος στις κοινότητες Edinburgh University Swing Dance Society και Edinburgh Swing Dance Society. Είχε την τύχη να διδαχθεί από καταξιωμένους δασκάλους διεθνώς κι απο το 2013 προπονείται εντατικά με τον Ryan Francois. Το 2008 δημιούργησε τους Athens Swing Cats και από τότε διδάσκει Lindy Hop, Charleston και Balboa. Έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί ενεργά με το 'Break Dancing' ενώ έχει εκπαιδευτεί στο Tiger Claws Kung Fu. Για πολλά χρόνια έπαιζε drums σε διάφορα  indie rock/post-punk σχήματα.

Josephine
Eίναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας (PhD) και Ιστορικός Χορού έχοντας και Masters in Music & Dance (University of Edinburgh). Το 2011, εξελέγη μέλος της UNESCO (Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό). Η χορευτική της παιδεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολύχρονη εμπειρία σε μπαλέτο με δασκάλους πρώτους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, jazz και χορό στον πάγο. Η ενασχόλησή της με το Swing ξεκίνησε το 2002 στο Εδιμβούργο. Όντας μέλος της κοινότητας Swing Dance Society του Εδιμβούργου έχει μαθητεύσει κοντά στους καλύτερους δασκάλους. Εκτοτε, μαζί πάντα με τον Μπέν, δούλεψε εξειδικευμένα και πολύ σκληρά με κορυφαίους δασκάλους του εξωτερικού κι απο το 2013 προπονείται εντατικά με τον Ryan Francois. Απο μικρή ηλικία ανέπτυξειδιαίτερη αγάπη για το Burlesque βλέποντας τη θεία της να μεσουρανεί στην Αμερική ως Burlesque performer και απο το 2010 διδάσκει κι ίδια Burlesque. H Josephine έχει δίπλωμα κλασικού πιάνου (Εθνικό Ωδείο) και πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς. Εχει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία καθότι τα τελευταία 7 χρόνια είχε ακαδημαική έδρα στο Edinburgh Napier University.

Χριστίνα
Η Χριστίνα ξεκίνησε να χορεύει Lindy Hop το 2008 ενώ τον Απρίλιο του 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό των Athens Swing Cats. Από νωρίς άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα workshops και φεστιβάλς σε όλη την Ευρώπη. Την παιδική της ηλικία την πέρασε χορεύοντας για πολλά χρόνια μπαλέτο και ισορροπώντας στη δοκό του Παναθηναϊκού καθώς ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική και τα ακροβατικά. Στη συνέχεια στράφηκε στις πολεμικές τέχνες ενώ για αρκετά χρόνια έκανε Kick Boxing. Η μουσική της αγωγή περιλαμβάνει 9 χρόνια κλασική κιθάρα. 

Ben & Josephine
Photo by Stavros Papadopoulos (c)Ben
Photo by Stavros Papadopoulos
(c)


Josephine
Photo by Stavros Papadopoulos
(c)


Christina
Photo by Stavros Papadopoulos (c)